olympisch kamp & zwemmen

2007 - 2012
Pikoh (brengen) & zwembad (ophalen)
Gouverneur Verwilghensingel 3 (brengen) & Koning Boudewijnlaan 22 (ophalen)
<5 vrije plaatsen
19/S021
Gaat door op:
04/03/2019 tot 08/03/2019
Van 08:30 tot 14:30
Prijs: € 50.00
Je krijgt elke voormiddag les in een aantal Olympische disciplines. Eerst initiatie en dan wedstrijdjes. De Olympische gedachte staat centraal. Zwemmen
Je krijgt telkens in de namiddag zwemles.
We geven zwemles volgens de nieuwe leerlijn zwemmen. Hierbij delen we de kinderen in afhankelijk van het “durf”-niveau, niet op basis van “kunnen”.
Je begint met de basis: bewegen in het water. Lopen, springen, drijven, met je hoofd onder water gaan, iets oprapen van de bodem, inspringen van op de kant, op je buik en rug leren liggen, hoort allemaal tot de watergewenning/zwemles. Wanneer je je “orka-brevet” gehaald hebben, start je met het aanleren van de eerste zwemtechnieken van crawl, rugslag en daarna schoolslag. Bekijk de nieuwe zwembrevetten op www.fredbrevet.be De laatste dag van het kamp kan je een zwembrevet halen. De kinderen brengen naar de Pikoh en ophalen aan het stedelijk zwembad.

KLEDIJ EN SCHOENEN:
voorzie aangepaste, sportieve kledij (een rokje, kleedje of jeansbroek sport niet zo makkelijk) en sportieve schoenen (geen sandalen of winterlaarzen!). Sommige kampen gaan volledig buiten door. Pas je kledij aan de weersomstandigheden aan. Regenjas of zonnecreme en een petje zijn soms geen overbodige luxe! Buitensportkampen (zomer): voorzie zonnemelk, muggenmelk en controleer regelmatig op teken!
ETEN EN DRINKEN:
bij alle kampen wordt er na 1 uur sporten steeds een 5-tal minuten gepauzeerd. Gelieve de kinderen een drankje en iets gezond om te eten mee te geven. Iedereen voorziet een eigen lunchpakket voor de middagpauze. Het is niet de bedoeling dat de kids eten gaan kopen voor onder de middag. Neem voldoende drank mee! Zeker bij warm weer.
ALGEMEEN:
voor het brengen en het halen van de kinderen: gelieve je te houden aan de begin- en einduren van de sportkampen. De afdeling sport behoudt zich het recht om een sportkamp te annuleren, bij te weinig inschrijvingen. De fotoНs die tijdens de sportkampen genomen worden, mag de vzw Sportpromotie in hun brochures e.a. vrij publiceren.

Zwemdiploma :
Eendje / Orka / Haai / Otter / Dolfijn / Waterschildpad / Zeehond / Pinguïn / Zeepaardje
Inschrijvingsdata
Vanaf 09/02/2019 9:00 (Inwoners)
Van 11/02/2019 17:00 tot 28/02/2019 8:00 (Iedereen)

Gelieve uw login gegevens in te vullen:


Ben je nog niet geregistreerd, klik dan op de knop registreer.

Registreer via eID

Registreer hier

back to top